Week van het gebed

Categorie
Gezamenlijke kerkdiensten
Datum
zondag 20 januari 19:00
Locatie
Kerkgebouw Pniël, Leliestraat 3-5.

Week van Gebed voor de eenheid  

“RECHT VOOR OGEN”  is het thema van de Week van Gebed zoal die van zondag 20 januari t/m vrijdag 25 januari wordt gehouden. Het thema sluit aan bij Deuteronomium 16 vers 20: “Zoek het recht en niets dan het recht”. Dit recht dient voor de hele bevolking te gelden. Zo volgt de tekst op Gods instructies om bij de Joodse feesten iedereen te betrekken: zonen en dochters, slaven en slavinnen, vreemdelingen, weduwen en wezen. Ook vandaag is dit actueel. Onrecht heeft verdeeldheid en radicalisering tot gevolg.

We nodigen u van harte uit om mee te bidden tijdens de Week van Gebed, voor recht en eenheid, dichtbij en veraf.

De Week van Gebed is er voor iedereen. Om samen te bidden, ieder op zijn eigen manier. Hij verbindt ons aan elkaar als wij ons aan Hem verbinden. Door mee te bidden sluit u zich aan bij miljoenen christenen die wereldwijd in januari samenkomen om te bidden.

In Heerenveen wordt de gebedsweek georganiseerd door de Raad van Kerken Heerenveen en door de Gebedswerkgroep Heerenveen. De week start met een oecumenische dienst op zondag, waarna van maandag t/m vrijdag gebedssamenkomsten worden gehouden:

Zondag van de Eenheid: De Raad van Kerken Heerenveen organiseert rond het thema “Recht voor ogen” een speciale oecumenische dienst. Aan deze bijeenkomst wordt door bijna alle Heerenveense kerkgenootschappen meegewerkt. Een aantal personen zal aangeven wat het thema voor hen inhoudt.

            Zondag 20 januari 19.00 uur – Kerkgebouw Pniël, Leliestraat 3-5.

Bidstonden: Missie Nederland heeft een gebedsfolder samengesteld met voor iedere dag een overdenking over het thema en gebedspunten. De bidstonden worden georganiseerd door de Gebedswerkgroep Heerenveen, beginnen om 19.30 uur en duren een uur. Ze vinden plaats op de volgende locaties:

            Maandag 21 januari de Weg

            Dinsdag 22 januari Elim

            Woensdag 23 januari Goede Herder Kerk

            Donderdag 24 januari Filadelfia

            Vrijdag 25 januari Fonteinkerk

U wordt van harte uitgenodigd om mee te doen en zo iets van de eenheid in Christus te ervaren en te laten zien.

 
 

Alle datums

  • zondag 20 januari 19:00
 

Powered by iCagenda

Copyright © 2014 All Rights Reserved