Afscheid

Hulp bij afscheid
U kunt een beroep doen op onze gemeente als een dierbare van u ernstig ziek wordt en komt te overlijden. In de periode die vooraf gaat aan het sterven proberen wij – naar ons vermogen – steun en troost te bieden aan de stervende en zijn omgeving.

Als een dierbare van u overleden is kunt u contact met ons opnemen voor een rouwdienst. De wijkpredikant heeft een gesprek met u als nabestaanden over het leven van de overledene en de rouwdienst. U kunt zelf met voorstellen komen voor muziek of teksten. De dienst kan gehouden worden in één van de kerken van onze gemeente of in een andere ruimte, bijvoorbeeld de aula van het crematorium. Er zijn voor u geen kosten verbonden aan een rouwdienst.

Ook in de tijd na de rouwdienst komen wij langs als dat nodig is om samen te spreken over het verdriet en over de nieuwe levenssituatie. U ontvangt begin november een uitnodiging voor de dienst, eind november, waarin wij overleden gemeenteleden gedenken. In deze dienst worden de namen van overleden gemeenteleden genoemd en worden kaarsen voor hen aangestoken.

Copyright © 2014 All Rights Reserved