Dichter bij Muziek in de Skoattertsjerke

Gezamenlijke activiteiten en bouwstenen
Datum: zondag 27 januari 14:30

Locatie: Schoterlandseweg 24 Oudeschoot

DICHTER BIJ MUZIEK IN DE TERPKERK VAN OUDESCHOOT

De werkgroep ZIN IN ZUID ontplooit in Heerenveen-Zuid activiteiten op het gebied van zingeving. Vooral culturele bijdragen aan een gezamenlijke bezinning op maatschappelijke thema’s die ons allemaal raken. En met ‘ons’ worden dan vooral alle mensen uit de dorpen en in de omgeving van Heerenveen-Zuid bedoeld, of deze nu wel of geen lid zijn van een kerkgemeenschap. Maar ook iedereen van daarbuiten kan deelnemen aan en in deze ‘mienskip’.

Op zondagmiddag 27 januari doet de dichter Wytze Brandsma de Skoattertsjerke, Schoterlandseweg 24 in Oudeschoot aan en zal muzikale ondersteuning krijgen van Krijn en Renea Dijkstra. Het poëtische concert “Dichter bij Muziek” start om 14.30 uur en zal ongeveer anderhalf uur duren.

Wytze Brandsma is agoog-theoloog en rondde kortgeleden een trilogie van aforistische en levensbeschouwelijke teksten af. In drie dichtbundels laat Brandsma meerdere invalshoeken van ruimzinnig geloven zien. “De verantwoordelijkheid om goed te doen en respectvol met elkaar om te gaan ligt bij elk individu zelf”, zegt hij. “Centraal staat de vrijheid om in de branding van het leven je eigen doel te zoeken en in te kleuren”. In de dichtpresentatie zal Wytze Brandsma vele van zijn teksten laten horen met betrekking tot het hiernumaals.

Krijn Dijkstra was tot 2015 de tweede helft van Die Twa. Samen met Jacob Dijkstra groeiden zij in 12 jaar uit tot een popformatie met regionale bekendheid. Het Friese popduo scoorde zelfs landelijke bekendheid met nummers als ‘Asto mar by my bist’ en ‘Famke fan myn dreamen’. Met zijn vrouw Renea, met een geschoolde stem door gospelkoor en popband, vormt hij nu een duo voor de kleine zalen. Deze twee zangstemmen zullen de kritische teksten met getalenteerde verve opluisteren.

 

 

Alle datums


  • zondag 27 januari 14:30
 

Powered by iCagenda

Copyright © 2014 All Rights Reserved