Kerkdienst Heerenveen-Zuid / Oudeschoot

zondag 29 oktober 09:30
Sionskerk, Marktweg 55 Oudeschoot
Bijlage

De Werkgroep Eredienst nodigt u van harte uit voor deze  bijzondere thema-dienst over :

voorganger : ds. W. Bloemendaal

met medewerking van : Perspectief o.l.v. John Verrijk

Op 31 oktober a.s. zal het 500 jaar geleden zijn dat Luther zijn 95 stellingen schreef en volgens de overlevering aan de deur van de slotkerk te Wittenberg spijkerde.

De stellingen luidden het begin van de Reformatie in.

In deze 95 stellingen gaf Luther onder andere aan wat er in zijn visie in de kerk zou moeten veranderen.

Misschien zijn er ook in onze kerk, in onze gemeente, ook wel dingen waarvan u denkt :

zou dat nu niet wat anders en wie weet wel veel béter kunnen?

Of zijn er dingen waarvan u juist vindt dat het allemaal prima geregeld is?

Maar het kan ook zijn dat u een goed idee heeft hoe het met de kerk, met onze gemeente, in de toekomst verder moet op weg naar het jaar 2025.

Of misschien zijn er ook nog wel andere dingen waarover u een opmerking wilt maken.

En daarom vragen we u om úw stelling hieronder op te schrijven en het strookje mee te nemen naar de kerkdienst van volgende week zondag.

Bij de ingang naar de kerkzaal zijn de deuren van de Slotkapel in Wittenberg nagemaakt en kunt u onderstaand strookje met daarop uw stelling op de deur plakken.

Tijdens de kerkdienst zullen we een paar van uw reacties laten horen.

U doet toch ook mee?  Werkgroep Eredienst.

Mijn stelling is :

Alle datums