Wijkgemeente Heerenveen-Zuid:

Jeugdwerk Heerenveen-Zuid:

Boottocht 2018 van de wijkgemeente Heerenveen-Zuid.

Op woensdag 13 juni jl. lag in de haven van Heerenveen de  rondvaartboot van de familie van Dijk met de naam “Waterpoort” al op ons te wachten.

De deelname was dit jaar overweldigend. 102 mensen hadden dit jaar aangegeven mee te willen. Nu dat wordt dan even deskundig geregeld

door onze diaconie. De gasten kwamen uit Anna Schotanus, Heremastate en uiteraard uit de wijkgemeente Heerenveen-Zuid.

Nadat iedereen een plekje gevonden had en er nauwkeuring was gecontroleerd of inderdaad iedereen aan boord was, konden we vertrekken.

Met een blik op een deel van de industrie van Heerenveen zetten we vaart richting Vegelinsoord en zo verder. Ludze heette ons namens de diaconie van harte welkom en sprak de wens uit dat we er een mooie dag van zouden maken. Een dag in het teken van Mienskip, dus met elkaar praten, zingen en eten en wat nog meer. Inmiddels was iedereen ook voorzien van koffie met cake.

Lammert Mink en Myrijam Lindemann waren weer aanwezig voor de muzikale noot. En dat is deze beide mensen wel toevertrouwd.

Wat was er weer veel te zien onderweg, De Oude Schouw, Terhorne en noem maar op. Paarden en koeien in de wei, vogels aan land en in het water. Andere recreanten die met een hartelijk handopsteken ons groeten. Wat is het toch mooi op het water.

Inmiddels waren we al in Grou aanbeland en daar werd een maaltijd aan boord gebracht. Aardappelen, groente, het vlees gebracht door de schipper zelf, en noem maar op. Na een gebed door Genoveva kon er heerlijk gegeten worden. En met ook nog ijs als toetje, nou wat wil je dan nog meer. Ja een knippertje misschien. Maar daar kwam deze dag niets van. Want vanuit Grou het Pikmeer op door de Alde Feanen, en zo verder dan komt er van even slapen niets. Daarvoor is er teveel te zien. Wat een geweldig grote boten afgeladen met containers en weet ik veel. Dat ze onder dat gewicht niet zinken zal wel voor velen een raadsel blijven.

O ja en er werd ook weer gemusiceerd en volop meegezongen. En tijdens de thee een geweldig optreden van onze topartiest Sjoerd van Dijk. Want ja als je de beste bent bij een zangwedstrijd, dan kun je vandaag niet achterblijven. Geweldig wat deze man allemaal nog ten gehore kan brengen. Zijn topper was uiteraard “Ketelbinkie”, waarbij iedereen volop mee kon zingen.

En ja dan is daar alweer Heerenveen in zicht en komt er een einde aan deze dag. Wat was het weer mooi en wat was alles goed geregeld. Na dankwoorden aan iedereen, trokken we dankbaar en tevreden huiswaarts. Nu al uitziende naar volgend jaar.

Liturgische bloemschikking

Uitleg bloemschikking Ambtsdragers zondag 27 mei 2018:

Mensen hebben mensen nodig

om elkaar te dragen

om elkaar tot leven te brengen.

Mensen hebben mensen nodig

om voor elkaar op te komen

om samen te werken aan

welzijn en geluk.

Wek dan die kracht in ons.

Doe die liefde in ons ontvlammen

die ons omkeert naar elkaar

die ons doet zorgen voor elkaar.

Uitleg bloemschikking voor Pinksteren zondag 20 mei 2018

In naam van ons geloof

hebben we het recht en de plicht

in vuur te raken voor dingen van deze aarde.

De 11 rode bloemen geven de leerlingen weer

die in de windstreken worden heen gezonden.

Het in bogen geschikte gras stelt de aarde voor.

Uitleg bij de bloemschikking van Hemelvaart 10 mei 2018

De bloemschikking op deze Hemelvaartsdag

symboliseert Christus die naar zijn Vader weerkeert.

De witte lelie in het bloemstuk staat symbool

voor Koning Jezus die wordt opgenomen in de wolk.

In een wolk van fluitekruid.