Artikelen

 BLOG TRINITAS AKTIEF

 (activiteiten in Trinitas)


Hoe gastvrij ben jij?

Hallo allemaal,

Jongerenwerker Erwin Kramer is opzoek naar gezinnen die hem willen uitnodigen voor het avond eten!

Het gaat hier om gezinnen die kinderen hebben met de leeftijd 12 t/m 18 jaar oud.Om u en de tieners beter te leren kennen en een luisterend oor te kunnen zijn.

Op deze manier hopen wij dat we een beter beeld kunnen krijgen van uw vragen en verlangens binnen het jongerenwerk.

Indien u hier interesse voor hebt kunt u mailen naar de jeugdraad:  jeugdraadtrinitas@gmail.com

Alvast bedankt! 


Alle foto's van de boottocht staan in het FOTOALBUM

 mailen naar de jeugdraad:  jeugdraadtrinitas@gmail.com

Alvast bedankt! 


Boottocht  Wijkgemeente Trinitas op 15 juni 2017

Een strakke blauwe lucht. Vandaag is de boottocht van PKN Heerenveen wijk Trinitas en de buitendorpen. 
Er zal gevaren worden met de rondvaartboot “De Waterpoort” uit Sneek, die afgemeerd ligt aan de kade van de Industriehaven Kanaal Noord in Heerenveen. Om 8.20 uur arriveren de eerste gasten. Zij worden hartelijk begroet door Margreet, Mieke, Ietsje, Jaap en Nelleke. Er stappen 144 passagiers aan boord. Sommigen zijn slecht ter been en worden ondersteund, zodat zij niet tussen wal en schip vallen. Voor wijk Trinitas zal Ds. Pieterjan de Buck inschepen en voor buitendorpen zijn dit Ds. Eize van der Sluis en pastor Koos Dijkshoorn.
 
Klik hier voor het hele verslag. 

Wat is dat boven mijn hoofd?

Kunst in de kerk

We bevinden we onze deze weken in een tussentijd: de 50 dagen van Pasen tot Pinksteren. Naar mate de dagen verstrijken komt dat Pinksterfeest dichterbij. Wanneer u afgelopen zondag in de kerk was, heeft u kunnen zien: er is een kunstwerk opgehangen dat ons alvast wijst op het feest van de Geest.

Wat zien we?

Aan een plaat hangen 9 banen dunne stof. 9 banieren van 50 x 350 cm. Ze zijn bedrukt: een digi-print staat er op. Strepen in wit en rood dwarrelen door elkaar. De banieren lopen in kleur over van bovenaan wit tot onderaan rood. Rood: de kleur van vuur, de kleur van de Heilige Geest. Op elke banier staat een woord: goodness, love, joy en meer. Deze Engelse woorden drukken uit: de vruchten van de Geest.

U vindt ze in de Bijbel bijvoorbeeld in Galaten 5, de verzen 22 en 23.

Wie maakte het?

Het kunstwerk is gemaakt door beeldend-kunstenaar Henriette Alexander. Zij werd dit jaar ook uitgekozen om werk ten toon te stellen bij de kunstvespers, in de 40dagentijd. De kunstenaar heeft een opleiding als leraar tekenen/ textiele vakken genoten. Later schoolde ze zich in schilderen, boetseerbegeleiding, digitale grafische vormgeving en beeldbewerking. De thematiek in haar werk is de interactie tussen mens en God en mensen onderling, waarin emoties en de zoektocht naar innerlijke vrede, bescherming en genegenheid een rol spelen. Ook speelt in haar werk verwondering over de schepping een rol. Op haar website is meer van haar kunnen en maken te bewonderen. www.henriettealexander.nl

Tot wanneer?

Tot ná onze naam-zondag, zondag Trinitatis, op 11 juni 2017 zullen de banieren te zien en te ervaren zijn in onze kerkzaal. U kunt het werk tijdens de dynamische diensten op zondag bewonderen, maar loop ook gerust eens door de week binnen in Trinitas, om het werk in een heel andere en meer stille setting te bekijken.

Tot slot

Henriette schrijft zelf bij dit werk: ‘De adem van de Geest raakt mensen aan en brengt vrucht’. De adem van de Geest kan de komende weken zomaar zichtbaar worden in onze kerkzaal. Kijk maar eens goed naar de banieren…

Ds. Anne-Meta Kobes-Gerritsen

                    


 


 

Start van het nieuwe kerkenwerkseizoen.

 

 Klik hier voor meer foto's en het verslag. 

 

 

 

 

Copyright © 2014 All Rights Reserved