info

Gedenken

Gedenken in Trinitas, Sionskerk en Skoattertsjerke

Gedenken

Elk jaar worden in onze kerk de gemeenteleden herdacht die in het afgelopen jaar zijn overleden.
Dat doen we op ‘Zondag Voleinding’. Dit jaar wordt die gehouden op 22 november.  
De maatregelen die de verspreiding van het coronavirus moeten tegengaan, hebben grote gevolgen voor deze zondag.
 Daarom zijn de families van de overleden gemeenteleden uitgenodigd voor speciale Herdenkingsdiensten op zaterdag 21 november.
In de Sionskerk en Trinitas zullen 2 korte diensten gehouden worden, om 14.15 en om 16.00 uur. De namen van de overledenen worden genoemd.
Elke familie krijgt gelegenheid om een gedenkkaars aan te steken en kunnen de gedenksteentjes meenemen.
Deze diensten zijn via kerkomroep.nl te volgen. 

Ook zondagmorgen zullen de namen van de overledenen worden genoemd. De kerkgangers kunnen dan een waxinelichtje aansteken voor degenen niet genoemd maar wel gemist worden.

We hopen dat op deze manier de gedachtenis der namen goed tot zijn recht zal komen. En dat de troost en kracht van God daarin aanwezig zal zijn.

voleinding

Voor wie steek jij een lichtje op?

In de Skoattertsjerke is zaterdagavond 21 november tussen 19.00 en 20.00 uur gelegenheid om een kaarsje te branden voor een overleden dierbare.
Dat kan iemand zijn die in het afgelopen jaar is overleden. Vanwege de coronamaatregelen kon je misschien niet bij het afscheid aanwezig zijn.
Maar het kan ook gaan om iemand die je al heel lang moet missen.

De opzet is eenvoudig. U komt door de hoofdingang de kerk binnen. In de kerk is meditatieve muziek. Binnen kunt u de namen van degene(n) die u wilt herdenken op een groot papier schrijven. Zo ontstaat een eenvoudig tijdelijk ‘namenmonument’.  Daarna kunt u vóór in de kerk een kaarsje aansteken.

In de kerk is het dragen van een mondkapje verplicht. Bij grote belangstelling is het mogelijk dat u even buiten moet wachten. De kerk is snel vol nu we 1,5 meter afstand moeten houden. Het is daarom helaas ook niet mogelijk u een kopje koffie (‘bakkie troost’) aan te bieden. Na het aansteken van het kaarsje verlaat u de kerk aan de koorzijde.