Kirchentag 2017 - 'Du siehst mich'  

  

De 36e Kirchentag is van 24 – 28 mei 2017 in Berlijn en Wittenberg over actuele Bijbelwoorden: 'Du siehst mich', Genesis 16: 13. Het wordt een heel bijzondere happening in het jubileumjaar van de Reformatie.

           

Een Kirchentag is een groot feest, elke twee jaar in een grote Duitse stad. Van de meer dan 100.000 bezoekers is dertig procent jongeren. Er wordt gezongen met bands en (gospel)koren, veel valt te beleven op de Markt der Mogelijkheden, beroemde theologen en politici werken mee. Voor jongeren, wereldhervormers en vele anderen zijn er allerlei soorten vieringen.

Berlijn is nog steeds de stad van de vrijheid, een van de kernwoorden van de Reformatie.  Op 28 mei 2017 wordt de  Kirchentag afgesloten met een Slotviering in  Wittenberg, samen met mensen uit heel de wereld. Op de oevers van de Elbe met uitzicht op het kasteel en de Slotkerk vieren de aanwezigen 500 jaar Reformatie en vragen God om zegen voor het heden en de toekomst. De dagen eraan vooraf wordt Hemelvaartsdag (25 mei) oecumenische gevierd in Berlijn en op in alle steden van Luther zijn leven, ook in Wittenberg. Elke stad viert 500 jaar Reformatie met een eigen programma en eigen thematische invulling. Ook voor een jeugd- of schoolgroep is er van alles te beleven, van vroom tot maatschappijkritisch! Er zijn veel culturele, spirituele en toeristische haltes voor jeugd, kinderen volwassenen, vrouwen en mannen langs de weg naar het gezamenlijke feestelijke goddelijke slotaccoord op 28 mei.  

Op woensdag is er een aparte ontmoetingsbijeenkomst voor buitenlandse deelnemers. Dit staat in het programmaboek wat u na aanmelding ontvangt. Tijdens de Kirchentag bent u welkom in het 'International Centrum' om even op adem te komen, gratis wat te drinken en mensen uit heel de wereld te ontmoeten.

Een kaart voor vijf dagen kost € 98, inclusief vervoerskaart. Voor jeugdgroepen en gezin een grote korting. Onderdak is via de Kirchentag heel goedkoop te regelen in scholen of bij particulieren. Het wordt vast druk, dus meld je tijdig aan: www.kirchentag.de.
E-Mail:
info@kirchentag.de  -  Servicenummer: 030 400339-0.

Meer informatie: ds. Corry Nicolay, contactpersoon namens de PKN: corrynicolay@hetnet.nl of 0513 632 973.  Zij kan u de aanmeldingsfolder digitaal sturen.

  

Copyright © 2014 All Rights Reserved