Jaarverslag 2015 taakgroep  DUURZAAMHEID

Groen is een verzamelnaam voor initiatieven gericht op Duurzaamheid. 

Binnen dat brede gebied worden zes deelgebieden onderscheiden. Groene kerken zijn op deze zes gebieden gebied min of meer actief.
Dat geldt ook voor de Protestantse Gemeente Heerenveen.
 

1. 

Energie en Klimaat
We proberen zuinig te zijn met energie. Er zijn energiezuinige maatregelen genomen en met de zonnepanelen op Trinitas, werken we mee aan het opwekken van groene energie.

2. 

Bewust inkopen doen
We proberen zoveel mogelijk Fairtrade en/of biologische producten te gebruiken, zoals koffie, thee, melk, suiker. Ook organiseren we duurzame maaltijden.

3. 

Beleid en aanpak
In het missionstatement van onze gemeente is zorg voor de schepping een wezenlijk onderdeel. Er is een werkgroep ‘Groene Kerk’. Deze werkgroep werkt samen met de gemeente Heerenveen en de Wereldwinkel aan het doel om Heerenveen Fairtarde te maken.

4. 

Geld
De keuze van banken, beleggingen heeft ook alles te maken met Duurzaamheid. Daarom proberen we bewust te kiezen voor duurzame investeringen, zoals Oikocredit.

5. 

Geloof en inspiratie
Het geloof in God de Schepper inspireert tot het goed omgaan met Gods schepping. In kerkdiensten, kerkblad etc. proberen we mensen te blijven inspireren om als gemeenschap én individueel zorg te hebben voor de schepping.

6. 

Schepping en natuur
Rond onze gebouwen proberen we zoveel mogelijk groen te behouden. Daaraan werkt onder anderen de tuingroep mee.

Klik hier voor de "Groene kerk flyer"

 

Copyright © 2014 All Rights Reserved