Boottocht 2019

van wijkgemeente Heerenveen-Zuid.

Op woensdag 12 juni jl. vertrok uit de haven van Heerenveen een rondvaartboot met 109 personen aan boord. Het ging hier om de jaarlijkse bootreis georganiseerd door de diaconie van de wijkgemeente Heerenveen-Zuid.

Vooraf was het aan de kade een drukte van belang met al die komende varensgasten.

Er kwam zelfs een autobus aan te pas om iedereen op tijd aan boord te krijgen. Vanuit Herema-State en Verpleeghuis Anna Schotanus en uiteraard uit Oudeschoot en omgeving.

Na een grondige controle of iedereen er echt was, ging de reis van start.

Richting Vegelinsoord en zo verder. Ludze heette ons namens de diaconie van harte welkom en sprak de wens uit dat we er een mooie dag van zouden maken.

De koffie met cake maakte de tongen los en er was al gauw sprake van een geanimeerde stemming aan boord.

Voor de muzikale noot zorgden evenals vorig jaar weer Lammert Mink en Myrijam Lindemann. En echt ze waren het nog helemaal niet verleerd. Meezingen was natuurlijk bijna verplicht, en dat gebeurde dan ook volop.

Af en toe bracht de schipper ons op de hoogte van waar we ons bevonden en wees ons op bijzonderheden langs het water.

Midden in de mooie stad Sneek werd aangelegd voor de maaltijd. Aardappelen, diverse soorten groente, vlees en een toetje na wat wil je nog meer. Vervolgens ging de reis over het Sneekermeer. Hier begon het te regenen en viel er buiten niet veel meer te zien dan water. Water uit de lucht en om ons heen. Dit laatste was natuurlijk nodig om te kunnen blijven varen.

De stemming werd echter door het weer niet aangetast en wij zongen vrolijk verder onder leiding van Lammert en Myrijam.

En ja al is het nog zo gezellig, er komt een einde aan de reis. Heerenveen in zicht en de voorbereidingen voor het uitstappen, of hoe dat ook maar heet bij een boot, werden getroffen. Zo kwam er dan een einde aan deze dag. Wat was het weer mooi en wat was alles goed geregeld. Na dankwoorden aan iedereen, trokken we dankbaar en tevreden huiswaarts. Nu al uitziende naar volgend jaar.

Recentste berichten