Zin in Zuid organiseert....

DICHTER BIJ MUZIEK IN DE TERPKERK VAN OUDESCHOOT (toegang gratis!)

De werkgroep ZIN IN ZUID ontplooit in Heerenveen-Zuid activiteiten op het gebied van zingeving.

Vooral culturele bijdragen aan een gezamenlijke bezinning op maatschappelijke thema’s die ons allemaal raken. En met ‘ons’ worden dan vooral alle mensen uit de dorpen en in de omgeving van Heerenveen-Zuid bedoeld, of deze nu wel of geen lid zijn van een kerkgemeenschap. Maar ook iedereen van daarbuiten kan deelnemen aan en in deze ‘mienskip’.

Op zondagmiddag 27 januari doet de dichter Wytze Brandsma de Skoattertsjerke, Schoterlandseweg 24 in Oudeschoot aan en zal muzikale ondersteuning krijgen van Krijn en Renea Dijkstra. Het poëtische concert “Dichter bij Muziek” start om 14.30 uur en zal ongeveer anderhalf uur duren.

image-2019-01-10.jpg

Wytze Brandsma is agoog-theoloog en rondde kortgeleden een trilogie van aforistische en levensbeschouwelijke teksten af. In drie dichtbundels laat Brandsma meerdere invalshoeken van ruimzinnig geloven zien. “De verantwoordelijkheid om goed te doen en respectvol met elkaar om te gaan ligt bij elk individu zelf”, zegt hij.

“Centraal staat de vrijheid om in de branding van het leven je eigen doel te zoeken en in te kleuren”.

In de dichtpresentatie zal Wytze Brandsma vele van zijn teksten laten horen met betrekking tot het hiernumaals.

image-2019-01-10 (1).jpg

Krijn Dijkstra was tot 2015 de tweede helft van Die Twa.

Samen met Jacob Dijkstra groeiden zij in 12 jaar uit tot een popformatie met regionale bekendheid. Het Friese popduo scoorde zelfs landelijke bekendheid met nummers als ‘Asto mar by my bist’ en ‘Famke fan myn dreamen’.

Met zijn vrouw Renea, met een geschoolde stem door gospelkoor en popband, vormt hij nu een duo voor de kleine zalen.

Deze twee zangstemmen zullen de kritische teksten met getalenteerde verve opluisteren.

Iedereen is welkom in de Skoattertsjerke op zondagmiddag 27 januari !

Agenda:

8 maart 2019:

Oudeschoot in de Middeleeuwen. Een verhaal over oorlogen, geweld, vroomheid en devotie.

Verteld door dhr. Jan Mulder (geb. 1942)  Oud directeur van Museum Princessehof en Cultuurhistoricus.

Muzikale omlijsting; Chris Kalsbeek: harp en gitaar. Keltische en Friese zang en muziek

Locatie: Skoattertsjerke

De eerste activiteit van Zin in Zuid was een succes….een prachtige muzikale avond met de Nortepé Singers uit Noordwolde.

De aanwezige gasten konden genieten van een gevarieerd programma voor jong en oud met hits van toen en nu en met een knipoog naar Kerst.

Nadien bleven de bezoekers nog even gezellig napraten. Kortom…een geslaagde avond, voor herhaling vatbaar!

Wat vooraf ging...…….

‘Missionair gemeentezijn is niet zozeer Christus brengen daar waar Hij niet is, maar het is veel meer samen met anderen ontdekken waar Hij te vinden is’.
Aldus het beleidsplan van onze eigen missionaire werkgroep in Heerenveen-Zuid (Oudeschoot), waarmee wij zo’n jaar of twaalf geleden van start gingen.
Er is sindsdien al veel in gang gezet. Verscheidene initiatieven die zijn genomen. Activiteiten die tot doel hadden om onze gemeente zichtbaar relevant te laten zijn voor de samenleving. Om een bescheiden bijdrage te leveren aan de leefbaarheid van het dorp en ook daarbuiten.
Met twee prachtige kerkelijke gebouwen in Oudeschoot en met de vele goede relaties die de afgelopen jaren in de wijk zijn opgebouwd, zien wij kansen. Met name op het gebied van zingeving en een gezamenlijke bezinning op maatschappelijke thema’s die ons allemaal raken. Of je nou wel of geen lid bent van een kerk.
Zin in Zuid is een initiatief van de missionaire werkgroep Heerenveen-Zuid.

Recentste berichten