Home

 

 

Startzondag!                             

              

Op 23 september beginnen we weer met het kerkelijk seizoen 2018 / 2019.  We hebben een lange, lome zomer achter de rug en het wordt tijd de draad weer op te pakken. Om weer met elkaar in gesprek te gaan. Om de tijd voor elkaar te nemen. Om te luisteren, om aandacht te geven.

Het jaarthema het komend seizoen is “een goed gesprek”. Op de startzondag gaan we   “in gesprek met”.

Een goed gesprek met elkaar. Wat is dat? Het lijkt mij dat je in een goed gesprek toont dat je belangstelling hebt voor elkaar. Dat je goed luistert en probeert te begrijpen wat de ander je wil zeggen. Dat je daar de tijd en de ruimte voor geeft. Dat je de mening en het gevoel van de ander accepteert en in zijn waarde laat en dat je zo ook zelf mag vertellen wat voor jou belangrijk is. Dat je ook daar de tijd voor krijgt.

En dat gaan we op 23 september feestelijk oefenen. Voor de kerkdienst, tijdens de kerkdienst en na de kerkdienst. Creatief, ludiek, diepzinnig en gezellig.

Een van de hoogtepunten van deze zondag wordt weer de maaltijd. ( bij uitstek de gelegenheid voor een goed gesprek).

Liefst iedereen die van plan is te blijven, neemt mee naar vermogen en tijdens de maaltijd mogen we zoals elk jaar weer genieten van de overvloed. Een overvloed aan liefdevolle zoetigheid, hartelijke hartigheid, pikant en begeerlijk. Kortom een hemelse maaltijd. En het wordt nog mooier wanneer je zo nu en dan van plaats en bordje ruilt. Alleen je mes en vork is privé en neem je mee.

Wat zou het mooi zijn wanneer deze maaltijd beeld zou kunnen zijn van ons geloofsleven. Genieten van elkaars nabijheid en gaven. En, daar ga ik van uit, alles onder het welwillend toezicht van onze Lieve Heer.  

Huishoudelijke mededelingen:

23 september 2018 in de Sionskerk aan de Marktweg in Oudeschoot.

- Vanaf 9.15 uur inloop op het plein met koffie en thee

- 10.00 uur begint de dienst.

- Na de dienst is er weer koffie en thee met wat lekkers.

- Vanaf 11.45 uur beginnen er allerlei activiteiten rond het thema “in gesprek met”.  U kunt zelfs zwijgend in gesprek gaan met uw eigen creatieve verbeelding. Dat wil zeggen dat u zich ook kunt uiten door te schilderen, collages te maken of iets anders. Misschien iets schrijven.

Met als grote voorbeeld”         “De Kliederkerk”. 

De hele tijd zal de jeugd en haar leiding u en aan ieder die dat wil laten zien wat het betekent om creatief om te gaan met je geloof.

- Om 13.00 uur gaan we samen eten. De maaltijd wordt door ons allen samen-gesteld. Inspiratie voor een bijdrage: brood, broodjes, krenten- en mueslibollen, gevulde wraps, gevulde eieren, hartige taart, allerlei soorten salades of slaatjes, couscous, vleeswaren met augurk of roomkaas, gehaktballetjes enz. enz. En bedenk dat wanneer iedereen voor twee meeneemt er al veel overblijft. Voor verschillende smaken soep wordt gezorgd.

Namens de voorbereidingscommissie,

Tot ziens op 23 september.

Agenda

ma di wo do vr za zo
6
9
23
27
Recentste berichten

Copyright © 2014 All Rights Reserved