Home

6 februari: Patatfeest Wijk Oost Trinitas. 
 
Kom gezellig patateten met Wijk Oost! 
Met verrassende gespreksvragen op tafel en een spel voor de kinderen.
Een mooie manier om eens (verder) kennis te maken met jouw wijkgenoten.
Gratis en voor JONG & oud.
 
Woensdag 6 februari 2019
17:00-19:00 uur
in het Grand Café van Trinitas
Geef je vóór 4 februari op
bij ouderling Jan Dijkema (jdijkema@live.nl)

13 februari: Wijkavond. Wandelen door ons religieus verleden
 
 
Een kruisje boven de deur van de woonkamer? Een lichtje bij een foto? Een mooie uitgave van de Bijbel op de schoorsteenmantel? Een religieuze tekst aan de muur? Symbolen van religiositeit in het leven van alledag. Herken jij, herkent u, voorbeelden uit uw of jouw jeugd? Op deze avond wandelen we door ons religieus verleden. Hebben we uit dat verleden ook iets meegenomen naar het nu?
 
Deze avond krijgen we een boeiende presentatie over het Archief- en Documentatiecentrum voor R.K. Friesland, door dhr. Piet Postma. Er is ook een tentoonstelling van religieuze voorwerpen. Daarnaast biedt het programma volop ruimte voor ontmoeting en gesprek. We sluiten af met een borrel.
 
Deze wijkavond is voor iedereen van Trinitas Wijk Oost én voor alle andere geïnteresseerden. 
Woensdag 13 februari 2019
19:30 – 21:45 uur
Trinitas 
 
Opgeven is niet nodig. Meer informatie bij het wijkteam Oost, via mw. Pytsje Boonstra (pytsjeboonstra@hotmail.com) en ds. Anne-Meta Kobes (amkobes@gmail.com)

Urker Mans Formatie in Trinitas

Dertien mannen in traditionele Urkerkleding zingen op 1 maart 2019 a.s. om 20.00 uur, onder leiding van de bekende organist en dirigent Martin Mans, een gevarieerd programma in Trinitas te Heerenveen.

Aan orgel en vleugel zit Mark Brandwijk die dit concert een extra dimensie geeft.

De Urkers verrassen ons met een breed repertoire: ze zingen niet alleen liederen over de zee, maar ook prachtige populaire en klassieke werken. 

  • Kaarten € 17.50 in de voorverkoop € 16.00 
  • Kaartverkoop: Boekhuis De Brug te Heerenveen 
  • of via: e-mail: trinitasactie@gmail.com

urk.jpg


 
Verslag boottocht 2018

Verslag Boottocht 14 juni 2018 PKN Heerenveen wijk Trinitas

Een unieke dag

Donderdag 14 juni 2018. Vandaag is jaarlijkse boottocht georganiseerd door de boottochtcommissie van Diaconie PKN Heerenveen, wijk Trinitas.

Er zal worden gevaren  met de salonboot de Waterpoort uit Sneek die ligt afgemeerd aan de kade van de Industriehaven Noord in Heerenveen. Er staat een stevige wind en de zon speelt een spelletje met de wolken, zie je mij wel, of zie je mij niet.

Om 8.30 uur komen de eerste gasten aan boord.  Uit Heerenveen, Oudeschoot, Mildam, Katlijk, Jubbega, Hoornsterzwaag en Oude- en Nieuwehorne.

Om 9.00 uur is iedereen ingescheept en worden de trossen losgegooid.

De boot koerst naar Grou.

De Kapitein vertelt welke route er gevaren zal worden. De gasten worden welkom geheten.

Lammert Mink en Myriam Lindemann  spelen op hun accordeon en zorgen voor een gezellig sfeertje. Zij nodigen de mensen uit om mee te zingen met de bekende liederen, zoals De Wäldsang en als de fûgels striekes sjouwe.

De reis gaat voorspoedig. Alleen het zonnetje kruipt steeds verder achter de wolken totdat het niet meer tevoorschijn komt.

Ondanks de stevige wind zitten er gasten op het buitendek te genieten van de omgeving, de gevarieerde begroeiing aan de waterkant, de vogels in de lucht, het vee op het land en in de verte aan de horizon wat huizen, een kerkje waarvan de toren trots boven de huizen uit steekt.

Langs De Oude Schouw, gelegen aan de oorsprong van het vroegere getijdenwater van de Middelsee. Een van de oudste pleisterplaatsen (16e eeuw) van Friesland. Op dit moment kruist de rivier de “Boarne” hier het omstreeks 1946 gegraven Prinses Margrietkanaal. Op deze historische plek deed deze Waterherberg dienst als veerhuis gelegen aan de oude Rijksweg naar Leeuwarden. Hier werden gasten, reizigers, dieren, goederen en proviand door de herbergier met de veerpont overgezet. Nu kun je er eten en/of slapen.

De tocht gaat verder over het Prinses Margrietkanaal, onder de Spoorbrug door en over het aquaduct van de A32, de snelweg naar Leeuwarden.

Om 12.00 uur wordt er afgemeerd in Grou.

Het eten wordt aan boord gebracht, maar voordat de soep zal worden geserveerd  leest Koos Dijkshoorn, pastor van de PKN Oude- en Nieuwehorne uit de “Bijbel in gewone taal” Marcus 1 vs. 16-20. Jezus kiest zijn leerlingen uit. Een korte meditatie, met als thema  - ieder mens is uniek - en gaat voor in gebed. Na het eten wordt er een dankgebed uitgesproken in het Fries door Ds. Eize van der Sluis, predikant uit Mildam.

De zon heeft het spel  verloren van de wolken. Het regent zachtjes.

In Grou kan er even gewandeld worden. In de haven van Grou is genoeg te zien. Het statenjacht ligt afgemeerd aan de steiger. Jonge watersporters op de kade. Er is reuring. Er staan twee auto’s geparkeerd met een AA nummerbord. Uit  een  van die koninklijke auto’s stapt Prinses Margriet die de jonge watersporters een bezoek brengt.

Na deze korte onderbreking worden de trossen weer losgegooid.

Het schip koerst richting Heerenveen waar om 17.00 uur wordt afgemeerd.

Het eind van een gewone dag, met unieke mensen en in Grou een Koninklijke gaste, die uniek is en toch zo gewoon.

Mieke van Ginkel-Karsemeijer  Boottochtcommissie

 

 


 

Agenda

ma di wo do vr za zo
1
2
5
9
16
23
26
27
Recentste berichten

Copyright © 2014 All Rights Reserved